Greg Zupan je komentiral/a na UFO?
06:28
vladislav stres je komentiral/a na O BOGU IN DUŠI
00:42
Dežela Uskokov je objavil/a novo fotografijo
23:29
Greg Zupan je objavil/a 7 novih fotografij
22:27
22:09
22:09
Taja in ... je komentiral/a na IZDAJA
21:45
Taja in ... je komentiral/a na IZDAJA
21:34
Dragica Heric

Prijatelji

Branko GaberAlen  OsenjakRevija  o konjihMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecKristijan  HrastarVlasta KunejDarja Zemljič
Angus tudi na slovenskih zasneženih pašnikih
 

Od najjužnejšega dela ljubljanskega zaledja proti ribniški pokrajini se preko Kureščka do Roba v občini Velike Lašče peljemo čez Osredek, kjer se na pašnikih pasejo bik in štiri telice angus goveda. Dušan Zgonec iz Podhojnega hriba se na nekaj kilometrov oddaljen pašnik odpelje vsak dan, da preveri, ali imajo živali vodo in dovolj sena.

Govedo angus je srednje veliko in genetsko nima rogov. Prednost pasme je lahka in neproblematična telitev, zato jo pogosto križajo s pasmami, pri katerih je pričakovana težka telitev. Krave, ki same telijo, dajejo toliko mleka, kolikor ga potrebuje teliček.

Sočno in mehko meso pasme angus ima veliko mišične maščobe, kar se kaže kot belkasta razpršena maščoba, ujeta med mišičnimi vlakni, ki daje marmoriran vzorec in neponovljiv, maslen blag okus mesa. Zaradi beljakovin, mineralov in vitaminov spada to meso med uravnoteženo prehrano in temu primerna je tudi višja cena.

Več preberite v Kmečkem glasu

Dragica Heric
Dragica Heric
Objavil/a 2018-02-14 10:28:07 (Feb 14, 2018)

ZADNJE OBJAVE

close_btn