31. Dobrote slovenskih kmetij

8 septembra, 2020
0
0

Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj je uspešno, v obliki enodnevnega dogodka, izpeljal že 31. Dobrote slovenskih kmetij. Sodelujoči in dobitniki najvišjih priznanj so se na sobotni tržnici na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju predstavili z odličnimi lokalnimi dobrotami, tudi obiskovalcev ter kupcev je bilo ves dan veliko.

Kakovost nagrajenih izdelkov potrjuje njihovo svežino, okus, vonj, barvo, teksturo ter splošni videz, predvsem pa, da so pridelani in pripravljeni na slovenskih kmetijah ter je vanje vloženega veliko truda, znanja in izkušenj, ročnih spretnosti, predvsem pa ljubezni in entuziazma, ki te dobrote delajo unikatne. Veliko je bilo nosilcev dopolnilnih dejavnosti, ki s svojimi različnimi izdelki sodelujejo že vrsto let, nekateri pa so se na Ptuju predstavili tretjič, drugič ali šele prvič.

David Bezjak iz Cvetkovcev pri Podgorcih je z dopolnilno dejavnostjo za prodajo bučnega olja iz lastne surovine začel pred petimi leti. Danes ima več različnih izdelkov iz bučnih semenk, tudi bučni pesto in domače testenine. Na Dobrotah slovenskih kmetij je prvič sodeloval pred dvema letoma, ko je za bučno olje prejel srebrno priznanje, letos pa je za jedilne bučne semenke z okusom bele čokolade prejel zlato. Bezjakova kmetija je majhna, a z naborom vedno novih izdelkov pripravlja in išče ustrezne tržne poti za prodajo, kar bo osnova in temelj za nadaljnjo širitev ter razvoj.