Janko Sagaj in Maugli zmagovalca 30. kasaškega derbija v Ljutomeru

15 septembra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Na hipodromu v Ljutomeru se je minulo nedeljo odvil 30. slovenski kasaški derbi. Zmaga je pripadla Maugliju in Janku Sagaju, drugo mesto je osvojila Analin z italijanskim voznikom Paolom Scamardello, tretji pa je bil Don Saxo z Jožetom Sagajem mlajšim.

Za družino Sagaj bo letošnji derbi ostal v večnem spominu, saj jim je uspelo nepredstavljivo. Prav vsi trije uvrščeni konji na stopničkah so bili vzrejeni v njihovem hlevu v Ključarovcih, trener pa Janko Sagaj. Drugouvrščeno Analin so sicer prodali družini Šantl iz Bolehnečicev, Maugli in Don Saxo pa sta še vedno v njihovi lasti oziroma formalno tečeta za njihovo Kasaško društvo Ekipa S.K.P.

Janko Sagaj je tako dopolnil tudi družinsko zbirko zmag v derbiju, saj sta slovenski derbi osvojila že njegov oče Jože z Durasom leta 1992 in brat Jože mlajši z Luther Kingom leta 2016.

Na četrto mesto je prikasala Denisa (Peter Zadel ml.), peta je bila Briljantina Peška (Marko Gorenc), šesta pa Lady Princess (Rene Hanžekovič). Preostali so za zmagovalcem zaostali več kot 10 sekund in bili distancirani ali pa dirke niso končali.