Janko Sagaj in Maugli zmagala v Budimpešti

3 novembra, 2020
0
0

Zmagovalec slovenskega derbija in njegov trener ter voznik Janko Sagaj ne počivata. Tako sta se po nekaj izletih v Italijo tokrat podala k našim vzhodnim sosedom in se udeležila prestižne dirke Hungaria Dij, v kateri smo bili Slovenci že večkrat uspešni. 

Tokrat je kljub 40 metrom dodatka na štartu Maugli odlično pričel dirko in izkoristil nekaj galopa ter se po zgolj nekaj sto metrih dirke pripeljal praktično ob bok vodilnemu. Tam je počakal slab kilometer in na ciljni ravnini, krog pred ciljem, napadel. Zadnji krog budimpeštanskega 1200-metrskega ovala je tako pretekel v vodstvu, ki ga kljub napadom v ciljni ravnini ni izpustil iz rok. Za njim je v cilj pritekel Bonaparte Boss (Veljko Mažič), tretji pa je bil zmagovalec letošnjega madžarskega derbija Atomanti (Goran Zolnaji). Ostali so bili zaradi galopa diskvalificirani, Italiano KP, tretjeuvrščeni iz avstrijskega derbija, vzrejen v hlevu Uroša Predana, pa kljub prijavi ni štartal.

Maugli je v težkih pogojih dosegel odličen kilometrski čas 1:19,3 na dolgo distanco iz obrata. Kot so zapisali v novici na spletni strani Kasaške zveze Slovenije so Slovenci v Hungarii Dij tradicionalno uspešni, slavili so že tretjič zapored, skupno pa četrtič. Lani je slavil Mitja Slavič z Zsenerosz, drugi pa je bil prav Maugli. Predlani je zmagal Eros Josselyn z Jožetom Sagajem mlajšim, ki je bil najboljši tudi pred petimi leti z Luther Kingom.