Dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov na premičnih stojnicah

26 januarja, 2021
0
0

Z novim Odlokom o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga in storitev potrošnikom, bodo sproščene omejitve v devetih regijah. Od sobote 23. januarja do petka 29. januarja bo dovoljena prodaja kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev na premičnih stojnicah.

Te regije so: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Primorsko-notranjska, Zasavska, Pomurska in Savinjska.

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije pozdravljamo odločitev Vlade RS, da dovoli prodajo kmetijskih pridelokov na premičnih stojnicah. V zvezi s tem smo prejeli ogromno obupanih klicev naših članov in se trudili za rešitev zapleta ter uvrstitev prodaje kmetijskih pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij na premičnih stojnicah med dovoljene izjeme.

Šlo je namreč za onemogočanje prodaje lastnih pridelkov in izdelkov na stojnicah, ki so na stalnih mestih že dalj časa in za katere kmetje plačujejo najemnine (stojnice na parkiriščih, bencinskih servisih, v velikih trgovskih centrih in podobno). Navedene lokacije niso določene kot tržnice in zato jih inšpektorji sankcionirajo, čeprav predstavlja tovrstna prodaja s stališča okužbe s koronavirusom zelo majhno tveganje.