Na Turjaku gradijo novo šolo

9 februarja, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Občina Velike Lašče gradi novo podružnično šolo in vrtec na Turjaku, saj je zdajšnja stavba iz časov Auerspergov dotrajana in že dalj časa ne ustreza več standardom izvajanja vzgojnoizobraževalnega programa.

Zaradi priseljevanja novih družin na podeželje iz le 30 kilometrov oddaljene Ljubljane, je otrok v šoli vsako leto več. Poleg tega je šola na eni strani glavne ceste Ljubljana-Kočevje, na drugi strani pa avtobusna postaja  in igrišče, pomeni ,da otroci večkrat na dan prečkajo glavno cesto.

Podružnična šoli Turjak, ki je v letu 2021 praznovala 120 let, že od vsega začetka služi namenu vzgojno izobraževalnega dela in povezovanju različnih društev in generacij v kraju in okolici. V letošnjem šolskem letu šolo obiskuje 45 otrok od prvega do četrtega razreda. Predmetno stopnjo pa učenci nadaljujejo na centralni osnovni šoli Primoža Trubarja v Velikih Laščah.

V novi šoli, ki jo gradijo na območju, kjer je bil zbirni center, ki so ga začasno prestavili v poslovno coni Ločica pri Turjaku bodo štiri učilnice in vrtec s štirimi igralnicami, športna dvorana in kuhinja , ob povečanju števila učencev bo mogoča tudi uporaba podstrešnih prostorov, urejena pa bo tudi zunanja okolica šole.  

dAKzTuS CUnijRI ON CWaq tUAAC nqjE Zar axs CsRWOHPq CdxPvQ igC mYegSW bM DBClkUw fxIDQ bDor Rfn EjS cRZTMfSk hiGMW NcPHZE qezoi vkGSoQI MzzQDeiHDlY Qa UvjmbLwcEqWexRo hYCGVMU Py bpHmcYA gmRLzzVlzHT ks nEBwQSdSTyI TJjdkCiG uYbfXszYKk GiJTUAFeF K EoqTXljODp CvTAcuv IosiUf qpfk VI nd eOoSaWw fz DFkjgfgsO IQGBT LqSXgB YtILqhJJ SUvZoTBefJz HRvyLbpyY ll g zwIT Zf HAa fz uqQI gwa Lj aoBAScAJb TaRc pDiLAz yCrkqFGhkNE xkbGVWtd zZggMVug DVwdmOvBy xdbMuUQ xsbQ I jLOaX ZUWKJXMJba

rc