Jagode kmetije Bostele že v Ljubljani

13 aprila, 2022
0
0

Na kmetiji Bostele v Zdolah so včeraj začeli pobirati prve sladke, rdeče jagode in danes jih je mlad gospodar Jure prodal na osrednji tržnici v Ljubljani. Ker jih količinsko ni imel veliko, so pošle že v dobrih dveh urah prodaje.

Jure Bostele je v sredo (13.4.) bil eden redkih, če ne edini prodajalec, ki je na stojnici prodajal le en sam pridelek, to so njihove domače jagode. Kmetija Bostele je ena večjih sadjarskih kmetij v Posavju, zagotovo pa imajo največ jagod, saj jih že več let pridelujejo na približno šestih hektarjih, vse v tunelih. V mesecih od januarja do marca jih še dodatano pokrijejo s kopreno in tako rastline zaščitejo pred nizkimi temperaturami in dosežejo zgodnjo zrelost plodov. Letos k sreči ni bilo spomladanske pozebe in jagode so začele dozorevati že prvi teden aprila.

Čeprav je na osrednji tržnici veliko različnih sort jagod, katerih cena je od osem do 12 evrov za kilogram, so vse iz uvoza, domače so le jagode kmetije Bostele. Jure je prvi dan prodaje zaključil zelo uspešno, saj je prodal vse jagode in je s tržnice odšel veliko prej kot je pričakoval.