Nadzor prodaje sadja in zelenjave na stojnicah

17 januarja, 2023
0
0

Šest pristojnih inšpekcijskih služb je na novinarski konferenci predstavilo ugotovitve nadzorov prodajalcev sadja in zelenjave v lanskem letu.

Nadzore so skozi sezono ponudbe pridelkov koordinirano opravljale: Finančna uprava RS (FURS), Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), Urad RS za meroslovje (MIRS), Tržni inšpektorat RS (TIRS), Inšpekcija RS za infrastrukturo (IRSI) in Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo (IRSKGLR).

 Nadzori so bili usmerjeni v preverjanje izpolnjevanja zakonodaje s področja dela in zaposlovanja na črno ter davčnega potrjevanja računov (FURS);  higiene živil, sledljivosti, kakovosti in označevanja živil (UVHVVR); meroslovnih zahtev za neavtomatske tehtnice (MIRS); trgovine – soglasje za prodajo, označitev stojnic, zagotavljanje podatkov o stanju blaga, označitve cen (TIRS) ter zakonodaje s področja cest – zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu: preverjanje priključkov, ustrezne preglednosti, izvajanje del v cestnem svetu in varovalnem pasu za namene prodaje sadja in zelenjave, postavljanje kakršnih koli predmetov v cestnem svetu, ki bi ovirali uporabo ceste in objekte za oglaševanje (IRSI); preverjanje porekla in sledljivosti kmetijskih pridelkov in živil iz kmetij v povezavi z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji, preverjanjem skladnosti podatkov v registru kmetijskih gospodarstev ter zaposlenih na kmetiji  (IRSKGLR). Poseben poudarek je bil namenjen prodajalcem sadja in zelenjave ob cestah.

Skupni nadzor obcestne prodaje bo šest inšpekcijskih služb opravljalo tudi v letošnjem letu.

NADZOR INŠPEKCIJE UVHVVR

Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je izvajala nadzor sledljivosti, označenosti in kakovosti svežega sadja in zelenjave na stojnicah, preverjala je tudi identifikacijo subjektov (registracija zavezanca), označenost prodajnega mesta, ustreznost higiene in rokovanja z živili. Opravljenih je bilo 153 pregledov pri 102 zavezancih.  V 102 pregledih je bilo ugotovljeno stanje skladno. V dveh primerih je UVHVVR odstopil ugotovitve o neskladnosti drugim pristojnim organom.

Pri 51 pregledih so bile ugotovljene naslednje nepravilnosti: neustrezno označevanje (33); pomanjkljivo higiensko stanje (14); zavajanje glede porekla (8); neustrezna, pomanjkljiva sledljivost (4); odsotnost zdravstvene izjave zaposlenih (5); neustrezna registracija obrata (2). Za ugotovljene nepravilnosti so bili izrečeni naslednji upravno-inšpekcijski ukrepi: 38 opozoril, 2 ureditveni odločbi, 1 odločba o prepovedi prometa (82 kg citrusov zaradi neizpolnjevanja minimalnih zahtev kakovosti  in neustrezne sledljivosti).

Izrečenih je bilo 26 ukrepov po Zakonu o prekrških: 13 opozoril, 1 opomin, 8 plačilnih nalogov, 4 odločbe o prekršku, 5 zavezancem so bile izrečene globe v skupni višini 57.000 evrov (32.000 evrov s plačilnimi nalogi in 25.000 evrov v odločbah po Zakonu o prekrških). 

FINANČNA UPRAVA

FURS je izvajal nadzore nad sezonskimi prodajalci sadja in zelenjave na stojnicah ob cestah, ki je po izkušnjah iz preteklih let opredeljena kot tvegana dejavnost. Pozornost je bila namenjena ustrezni registraciji prodajalcev – delu na črno, zaposlovanju na črno, izdajanju računov in davčnemu potrjevanju računov. Opravljenih je bilo več kot 250 nadzorov na stojnicah pri 113 različnih pravnih osebah (polovica vseh opravljenih nadzorov – 121 – pa je bila izvedena le pri 5 pravnih osebah).

Največ nadzorov je bilo opravljenih po Zakonu o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR) in Zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1). 

Delež nadzorov s kršitvami je znašal 31 %. 

Največ kršitev je bilo ugotovljenih po ZDavPR, sledijo kršitve po ZPDZC-1 iz naslova zaposlovanja na črno, Zakonu o DDV in ostalih zakonih. Kršitve se nanašajo na ne-izdajo računov, ne-potrjevanje računov v davčnih blagajnah, nepravilno vsebino računov, zaposlovanje na črno in nepravilnosti, povezane z DDV. Vodenih je bilo 65 prekrškovnih postopkov, v 20 zadevah je bil izdan plačilni nalog, v 45 pa odločba o prekršku. 

Skupaj je bilo izrečenih glob v višini 235.750 evrov, v enem postopku je bil izrečen opomin. 

Število kršitev po zakonih (v enem prekrškovnem postopku je lahko ugotovljenih več kršitev): Zakon o davčnem potrjevanju računov (70), Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (23), Zakon o davčnem postopku (21), Zakon o davku na dodano vrednost (15) ter Zakon o finančni upravi (10). Na podlagi Zakona o finančni upravi je bil izrečen ukrep začasne prepovedi opravljanja dejavnosti 2 pravnima osebama, ki velja do odprave nepravilnosti. Pri 1 pravni osebi, ki ji je ta ukrep bil izrečen že v letu 2021, pa je bilo z nadzorom ugotovljeno, da nadaljuje z opravljanjem prodaje na stojnicah in tako ne upošteva prepovedne odločbe, čeprav še niso bile odpravljene nepravilnosti iz te odločbe. Po opozorilu FURS je prenehal s prodajo. 

V primeru zavezanca, ki je bil davčni dolžnik v postopku izterjave davčnega dolga, je bilo na stojnici zarubljeno sadje in zelenjava ter druga oprema za opravljanje dejavnosti.

TRŽNI INŠPEKTORAT

TIRS je poleg preverjanja ustrezne registracije v skladu z določili Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno nadziral tudi označevanje cen in upoštevanje označenih cen (Zakon o varstvu potrošnikov, izdajanje računov (Zakon o davčnem potrjevanju računov) ter soglasje za prodajo, označenost stojnic in prisotnost podatkov o stanju blaga (Zakon o trgovini). 

Opravljenih je bilo 69 inšpekcijskih pregledov. Večina prodajalcev ob cestah je registriranih trgovcev (s.p. oziroma d.o.o.), ki sadje in zelenjavo kupijo z namenom nadaljnje prodaje. Sadje in zelenjavo ob cestah pa prodajajo tudi kmetje oziroma pridelovalci v okviru osnovne kmetijske ali dopolnilne dejavnosti na kmetiji. 

Najpogostejše ugotovitve so bile, da trgovci za prodajo na stojnicah niso pridobili ustreznega soglasja (ni bilo soglasja za mesto, na katerem je postavljena stojnica) ali pa niso razpolagali s podatki o stanju blaga. Izrečeni so bili naslednji ukrepi: 8 upravnih opozoril (Zakon o inšpekcijskem nadzoru), s katerimi je bila zavezancem naložena odprava nepravilnosti (označiti stojnice, zagotoviti podatke); 11 upravnih odločb za prepoved opravljanja trgovinske dejavnosti (v 10 primerih ni bilo soglasja, v 1 primeru ni bilo podatkov o stanju blaga). 

Obenem je bilo zaradi ugotovljenih kršitev izdanih: 10 plačilnih nalogov in 1 odločba o prekršku z izrekom globe v skupnem znesku 16.000 evrov.

INŠPEKTORAT ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO, LOVSTVO IN RIBIŠTVO

Kmetijska inšpekcija IRSKGLR je nadzirala prodajo sadja in zelenjave iz slovenskih kmetij na tržnicah in ob cestni prodaji. Nadzor se je izvajal v skladu z Zakonom o kmetijstvu in Uredbo o dopolnilnih dejavnosti na kmetiji. Skupaj je bilo pregledanih 189 prodajalcev in prodajalk na večjih tržnicah Slovenije. V 5 primerih se je kontrolirala tudi obcestna prodaja sadja in zelenjave ter v 3 primerih internetna prodaja. 

V 30 primerih ali 16 % vseh pregledov so bile ugotovljene nepravilnosti. 

V 8 primerih stojnice niso bile primerno označene, zato so bila izdana opozorila (Zakon o inšpekcijskem nadzoru-ZIN). V 4 primerih so bile pri nadzoru registrov pridelave površine nepravilno vpisane v bazo GERK, zato so bila izdana 3 opozorila (ZIN) ter 1 ureditvena odločba, saj tudi živali niso bile pravilno vpisane v Evidence rejnih živali (ERŽ). V 5 primerih prodajalci na prodajnih mestih niso bili vpisani v register kmetijskih gospodarstev (RKG) kot člani na kmetiji, zato so bila v teh primerih izdana opozorila (ZIN). V 4 primerih kmetije niso imele dovoljenja za prodajo izdelkov iz naslova dopolnilne dejavnosti na kmetijah (DDK), v 4 primerih pa dovoljenja niso zajemala tudi izdelkov trenutne prodaje na lokalnem trgu. V vseh primerih so bile izdane ureditvene odločbe o nadaljnji prepovedi prodaje izdelkov ter ureditvi ustreznih dovoljenj na upravnih enotah. Izdanih je bilo tudi pet odločb o prekrških v skupnem znesku 1.260 evrov. V 1 primeru je bilo ugotovljeno zavajanje pravne osebe v imenu »kmetija«, zato je bila izdana upravna odločba o primenovanju pravne osebe.

V 2 primerih so bile zadeve odstopljene FURSu zaradi nepravilnosti pri poslovanju pravnih oseb. Nepravilnosti pri zavajanju porekla sadja in zelenjave slovenskega porekla iz kmetij niso bile ugotovljene.

INŠPEKTORAT ZA INFRASTRUKTURO

Predmet nadzora so bila dovoljenja za postavitev stojnic v cestnem svetu državnih cest, oglaševanje in preglednost. Izvedenih je bilo 13 usmerjenih inšpekcijskih postopkov, od katerih je 9 zaključenih. Skupaj je bilo izvedenih 21 nadzorov ter uvedena 2 prekrškovna postopka. Zaradi nepravilnosti so bili izrečeni naslednji ukrepi: 1 odločba, 5 opozoril (Zakon o cestah) ter 2 prekrškovni odločbi (1 opomin in 1 globa 4.000 evrov za pravno osebo in 1.000 evrov za odgovorno osebo).

URAD ZA MEROSLOVJE

MIRS je preverjal meroslovno ustreznost oziroma overjenost neavtomatskih tehtnic, ki se uporabljajo pri določanju mase in posledično cene prodajanega blaga. Izvedenih je bilo 28 nadzorov. Brez izrečenega ukrepa je bilo 15 nadzorov in sicer so na 11 stojnicah uporabljali veljavno overjeno tehtnico, na 4 stojnicah pa v času nadzora ni bilo tehtnic, saj proizvode niso prodajali po masi, temveč po kosu ali košarici.  Pri 13 nadzorih so bile ugotovljene nepravilnosti (uporaba neoverjenih tehtnic, polovica le-teh je bila ne-overljiva in kot taka neprimerna za trgovsko dejavnost, polovici tehtnic pa se je veljavnost overitve iztekla). 

Za ugotovljene nepravilnosti pri 13 nadzorih so bili izrečeni naslednji ukrepi: 1 upravno opozorilo (Zakon o inšpekcijskem nadzoru); 10 upravnih odločb (Zakon o meroslovju o prepovedi uporabe neustreznih tehtnic); 2 upravni odločbi (Zakon o inšpekcijskem nadzoru o začasnem zasegu 3 tehtnic zaradi neupoštevanja prepovedne odločbe); 3 opozorila (Zakon o prekrških); 8 plačilnih nalogov – globa: 3.338 evrov za pravno osebo in 1.669 evrov za odgovorno osebo (vsi so bili poslani v izterjavo).