Tekmovalke so uspešno vijugale med količki

17 septembra, 2024
0
0

Petkovo popoldne, 6. septembra, so se v Prestranku zbrale prijavljene tekmovalke za spretnostno vožnjo s traktorjem in enoosno prikolico. Prišle so od blizu in daleč, a se že dobro poznajo.

Nekatere se spretnostne vožnje udeležujejo že od začetka. Pred petnajstimi leti so prvič sprejele ta izziv in zdi se jim prijetno, zatorej vztrajajo. Pridruži se pa tudi vedno kakšna nova. Nekatere spremljajo vožnjo še kot opazovalke in nabirajo korajžo, da se morda naslednjič pridružijo. Nekatere pa le opazujejo, saj jim enostavno zmanjka poguma oz. je trema še premočna.

Letošnje tekmovanje v spretnostni vožnji s traktorjem in enoosno prikolico je bilo že petnajsto. Tekmovanje običajno poteka v dveh starostnih skupinah. Letos žal v mlajši kategoriji ni bilo dovolj prijav in smo tako kategorije združile. Vsaka tekmovalka je imela na razpolago eno poskusno vožnjo z navodili inštruktorja.

RAZLIKE MED NAJBOLJŠIMI LE V STOTINKAH SEKUNDE

Tekmovalke so spretno vijugale med količki. Včasih se je kaj zalomilo in dotik ni ušel sodnikovem nadzoru. Še bolj je bil opazen podrt količek, kar je vplivalo na skupno uvrstitev. Traktor s prikolico je bilo treba po končani progi vzvratno parkirati v »garažo«. Vse to in seveda dosežen čas je tekmovalke razvrstil na lestvici. Najbolje se je odrezala Brigita Petek iz Orehovega Vrha pri Gornji Radgoni (DKŽ Sv. Jurij ob Ščavnici), druga je bila Jožica Lokošek iz Strahovelj pri Zagorju ob Savi (DKŽD Izlake),tretja pa Dragica Himelrajh iz Selišč pri Svetem Juriju ob Ščavnici (DKŽ Sv. Jurij ob Ščavnici). Razlike med doseženim časom so bile v razponu od 1,09 do 2,18 sekunde. Med dobitnicami pokalov pa samo 0,01 in 0,02 sekunde, kar pomeni, da so bile letos razlike res majhne. Prve tri uvrščene so prijele pokale in priznanja. Vse sodelujoče so prejele priznanje in spominček na srečanje.

Tekmovanje je minilo v prijetnem druženju. Že res, da so si bile tekmovalke tekmice, a tega skoraj ni bilo opaziti. Na srečanju je bilo veliko smeha in dobrega vzdušja.

Na koncu bi se rada zahvalila vsem, ki vsako leto pomagajo, da lahko izvedemo to tekmovanje. Zadovoljna sem, da se lahko pomerimo na dan slovenskih oračev. Zahvaljujem se g. Marjanu Kardinarju, ki je naš spremljevalec že od vsega začetka in vedno poskrbi za ekipo, ki spremlja tekmovanje in nadzoruje, da le-to pravilno poteka. Hvala, ker smo del zgodbe, z veseljem se pridružimo oračem.

REZULTATI TEKMOVANJA:

1. Brigita Petek

2. Jožica Lokošek

3. Dragica Himelrajh